Vi prøver at spise lidt mere grønt af hensyn til miljøet.
Forleden fik vi denne lækre tærte til aftensmad. Eller jeg syntes den var rigtig lækker, min mand spurgte “er der slet ikke kød i??”, men han er heller ikke meget til hverken tærte eller ren vegetarisk mad. Nogle gange må man gerne lave mad der taler mest til end egne smagsløg 😉😊
Ingredienser:
325 g løg, jeg brugte halv røde og halv almindelige
2 fed hvidløg
6 æg
1 dl fløde
1,5 dl fraiche 5%
1 tsk timian
2 spsk balsamico glace
1 spsk sukker
30 g smør plus lidt til at smøre formen
1 tærtedej, hjemmelavet eller købt færdig
100 g revet ost
Salt og peber
Skær løg i både og hvidløg i tern.
Smelt smør og steg løg og hvidløg sammen med balsamicoglace, sukker og timian.
Steg i ca 10-12 min til løgene er bløde.
Bland æg, fløde og fraiche og krydr med salt og peber.
Smør tærteform (25 cm i diameter) og put dej i formen. Prik huller i dejen med en gaffel.
Fordel løgblanding og hæld æggemassen over.
Top med ost.
Bages ved 180 grader i ca 40 min eller til den er gennembagt.
Serveres med en god salat.
Tærten var lidt køleskabsoprydning efter nytår, så tænker fint at fløde og fraiche vil kunne erstattes af andre mælkeprodukter. Hytteost er også rigtig lækkert i tærte.
Tænker lidt sprødstegte bacontern også ville gøre sig godt i tærten, men så er den jo ikke vegetariske længere, men det ville nok glæde min mand 😂